Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Fagerholman foorumi

Täällä voit lukea ja kirjoittaa tallin arjesta, hevosista ja kaikesta mahdollisesta (ja mahdottomasta) tallin elämästä. Tervetuloa nauttimaan kartanoelämää!

>> Hoitajat ja muut tallilaiset voivat luoda oman käyttäjätunnuksen (anna silloin oikea, toimiva sähköpostiosoitteesi!)

>> Foorumille voi kirjoittaa myös vierailijat

>> Foorumi on tarkoitettu fagerholmalaisten tarinoille ja heidän ajanviettopaikakseen, joten pidetään se yhdessä siistinä ja mukavana hengailupaikkana, kiitos :-) 

 


/ Etusivu / Ratsastustunnit / Alkeiskurssi talvella 2019

Nimi: Ida
Lähetetty: 18.01.2019
15:31
Otsikko: Alkeiskurssi talvella 2019
[b][/b]Ensimmäinen tunti - Ida & Peppi
Olin aivan jännittynyt, kun kävelin kohti toimistoa, jossa oli tarkoitus kokoontua. Ensimmäinen tunti uudella tallilla on aina täysin yhtä jännittävä. Onneksi kertaisimme kuitenkin ensin säännöt ennen kuin aloittaisimme puuhastelun ihanien nelijalkaisten kanssa, joita rakastin sydämeni pohjasta!

Istun toimistossa vihreäksi maalatun puupenkin päälle. Nainen, jonka tunnistan heti Helenaksi moikkaa minua. Moikkaan takaisin hiljaisesti.

-Noniin, kaikki taitaa olla paikalla, Helena sanoo. -Sitten voidaan aloittaa toivottamalla kaikki Fagerholmaan. Kerrataan ensin säännöt ennen kuin jaetaan ratsut ja aloitetaan puuhailu.

Säännöt kerrattuamme tuli se hetki, mitä olin varmasti jännittänyt eniten, nimittäin tuntihevosten jako. Uskalsin onneksi luottaa, ettei Helena pistäisi minulle ehkä ihan pähkähullua ponia tai hevosta. Ratsastuskouluilla ei edes kannattaisi pitää sellaisia, jos kukaan ei uskalla edes koskea sormenpäillään niihin.

-Noniin, tuntiratsut sitten..., Helena sanoo. -Iitulle Gobi, Severille Myrde, Ashalle Goldi sekä Ida saa tänään ottaa Pepin. Menkäähän etsimään karsinoita. Minä autan teitä hevosten kiinni otossa, jos tulee ongelmia.

Sitten kierreltiin paikkoja, kerrottiin vähän teoriaa hevosista sekä opeteltiin Fagerholman kaikkien kävijöiden kultaiset säännöt. Ei saa huutaa, juosta, pahoinpidellä hevosia...

Kävelen tallikäytävälle ja katson karsinoita. Skidi, Nana, Lea...

Etsin hetken ja sitten löydän karsinan jossa lukee isoilla kirjaimilla kirjoitettuna PEPPI. Menen sinne ja annan Pepin haistaa hellästi kättäni. Se osoittautuu heti kiltiksi pullaponiksi, ja ai että rakastin kilttejä pullaponeja, varsinkin sellaisia kuin Peppi!

Olin jo opetellut hevosen varustamista muilla talleilla, joten osasin laittaa kätevästi riimun ja sitoa hevosen turvallisesti kiinni. Peppi laittoi päänsä juuri sopivan hyvin minua kohti, jotta sain riimun pujotettua sen päähän. Riimunarun laitoin kiinni karsinan kaltereihin tutulla ja turvallisella vetosolmulla.

Sitten aloitin harjaamisen. Otin oranssin sydämenmuotoisen kumisuan Pepin harjapakista ja aloin käymään ponia läpi. Peppi seisoi kiltisti paikoillaan ja jopa nautti siitä, kuinka silein vedoin harjasin sitä kumisualla. Peppi oli niin ihana poni!

Sen jälkeen aloitin harjaamisen pinkki-valkoisella pölyharjalla, jota kustuin pöläriksi. Nimensä mukaisesti Pepistä lähti pölyä ja muutama heinänkorsikin taisi tulla mukaan. Ponin karva alkoi jo kiiltää vähän.

Sitten vielä pitäisi viimeistellä poni pehmeällä harjalla sekä harjata pää. Otin mustan pääharjan pakista ja kävin vielä nopeasti läpi. Ponista ei oikeastaan irronnut pölyä tai muuta likaa lähes ollenkaan, pölyharja oli tehnyt työnsä. Päässä oli vaan vähän purua, joka oli helppo pyyhkäistä hellästi pois. Harjaus oli sujunut tähän mennessä oikein onnistuneesti ja vielä pitäisi selvittää harja ja häntä sekä putsata kaviot. Se hoituu nopeasti. Peppi pärskähti aivan kuin se olisi sanonut rentoutuvansa harjaamisesta.

Kävin läpi harjan ja hännän, jotka olivat oikeastaan ihan silkkisen sileät, lukuunottamatta sitä että hännästä löytyi pari heinänkortta.

Sitten vielä kaviot ja satulointiin! Otin punaisen kaviokoukukun käteeni ja nostin ponin jalan. Se nosti sen kiltisti ja samoin kaikki muut jalat. Onneksi jaloissa ei ollut jäätä, vain pelkkää purua ja jotain mullan näköistä juttua.

Harjapakissa oli myös pinkit pintelit, jotka piti kääriä jalkoihin. Pintelit olivat tosi ihanat, koska niissä oli pieneniä timatteja koristeena. Pintelimatjojen värit mätsäsivät ihanasti itse pinteleiden värien kanssa!

Sitten satulointiin!

Hain satulan satulahuoneesta ja nostin sen itsevarmasti ponin selkään. Peppi ei reagoinut siihen mitään. Satulavyön kiristykseenhän se toki vähän pullisteli, mutta sain satulavyön silti ihan itse kiristettyä johon olin tosi tyytyväinen!

Suitset (ja kuolaimet.. :D) ei tainnut olla ihan Pepin ykkössuosikkeja. Laitoin ohjat kaulalle ja otin ponin pään "syliini". Poni vähän nosteli päätään, mutta sitten minusta tuli superpäättäväinen Ida ja kutitin ponia vähän alahuulesta. Lopulta se avasi suunsa ja sitten äkkiä laitoin suitset korvien taakse ja aloin kiinnittämään solkia. Aloitettiin aina ylhäältä päin. Eli ensin leukahihna ja sitten remonttiturparemmi.

Mittasin nyrkkini ja totesin leukahinnan sopivaksi ja samoin turparemmiin mahtui hyvin kaksi sormea väliin.

Sitten taluttelemaan, Peppi oli super kiva!

Tunnin jälkeen halasin Peppiä kovasti. Lauantaina selkään innolla odottaen!


Vastaa tähän
Kirjoittaminen ei vaadi rekisteröitymistä!


 

©2019 Fagerholman Ratsastuskeskus - suntuubi.com