Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ratsastuskeskuksella tapahtuu

Seuraa Ajankohtaista-osiossamme, mitä kaikkea Fagerholmassa tapahtuu!

Talvista arkea Fagerholmassa
31.01.2019 09:20 | Heidi I

Arki rullaa meillä Fagerholmassa omalla painollaan - välillä on niin kiire rikkoa vesiastioiden jääpintoja ja hiekottaa tallinpihaa, ettei tänne meinaa ehtiä kirjoitella mitään. Lupaan parantaa tapani ja ottaa tavoitteeksi tarttua kynään vähintään kerran parissa viikossa. 

Uudet tuntiponit on otettu ilolla vastaan: Eikka ja Peppi saivat heti omat hoitajat ja nauttivat suurta suosiota alkeiskurssilaisten keskuudessa. Tomppa puolestaan hermoili uudessa tarhassaan siinä määrin, että liukastui ja arkoi muutaman päivän vasenta etustaan. Nyt ponipoika on taas virkeä oma itsensä ja palaa töihin tämän viikon aikana. Eiköhän Tomppakin vielä löydä oman paikkansa oppilaiden sydämistä! Uusien ponien myötä hevosten työmäärät ovat taas normalisoituneet, eikä kukaan joudu tekemään ekstratunteja valmiiksi pitkien päivien päälle. Valtakunnassa siis kaikki hyvin.

HUOM! Tallin piha on todella liukas. Kunnalta on tilattu hiekoituspalvelu, joka saapuu loppuviikosta. Siihen saakka suosittelen varaamaan ponien tarhasta hakemiseen ekstra-aikaa, jotta kiireessä ei tule liukastelleeksi. Lunta on tullut myös ihan kiitettävästi, hyvä jos Kerppua vielä löydetään tarhastaan lumikinosten keskeltä... 

Ja vielä tähän loppuun iloisia uutisia kaikille esteratsastuksen ystäville. Kauan odotettu C-tason estekurssi starttaa pian! Paikat ovat nyt varattavissa. :-) 


 - Heidi I | LinkkiKolme uutta pikkuponia
08.01.2019 12:35 | Heidi I.

Alkeiskurssilla on käynyt tammikuussa kova vilinä. Paikkoja varataan lähes päivittäin, niin että heikompaa hirvittää. Osalle onkin jouduttu jakamaan hieman liian suuria tai hankalia ratsuja yksinkertaisesti siitä syystä, ettei sopivan kokoisia- ja tasoisia poneja ole ollut tarpeeksi. Ei oikein alkeiskurssi kaks päällä käy... Heidi piti kuitenkin silmät ja korvat auki, ja sattui viikonlopun kisojen aikana kuulemaan ohimennen erään poniäidin juttelevan myytävistä poneista. Kolme ponia! 

Heidi kävi katsomassa poneja maanantaina, ja tiistaina ne jo matkasivat kohti Honkalaa. Eikka on hieman kokeneempi kimo tuntiponi, jolle kelpaa kaikki menot maan ja taivaan väliltä. Tomppa taas on osaavampi koulupuolella, vaikkei sitä aina näytäkään. Peppi-tamma rakastaa lapsia ja on kuin luotu alkeistunneille.  

Nyt Fagerholmassa on enää kaksi vapaata karsinapaikkaa. Millaiset asukkaat niihin hankitaan? Voit vaikuttaa Fagerholman tuleviin hevoshankintoihin tarinoissasi, sillä Fagerholmassa seinilläkin on korvat. ;-)

Tervetuloa talliin Eikka, Tomppa ja Peppi!  


 - Heidi I. | LinkkiHiirihysteriaa
07.01.2019 08:27 | Heidi I.

Fagerholman Ratsastuskeskuksen avajaiskisat ratsastettiin lauantaina 5.1. hyvällä menestyksellä. Kilpailut polkaisi käyntiin helppo C-luokka, johon oli ilmoittautunut vain yksi ratsukko. Radalle pakkasta paennut hiiri oli vähällä pilata koko suorituksen, mutta onneksi tuomari vähensi pisteet vain yhdestä suorituksesta ja katsomo saattoi huokaista helpotuksesta, kun vipeltäjä paineli pihalle. Näin päästiin palkitsemaan ensimmäisen luokan (tulipunainen) voittaja! 

Kilpailuissa nähtiin paljon taidokasta ratsastusta, jota oli ilo seurata. Ehkä ensi kerralla mukana näemme jo Fagerholman omia ratsukoita. :-) 

Äänestä chatissa: pitäisikö Fagerholmalla olla oma ratsastusseura ja ohjattua kilpailutoimintaa hoitajille ja oppilaille?


 - Heidi I. | LinkkiRatsastuskoulun uusi vuosi
02.01.2019 14:35 | Heidi I.

Fagerholmassa uusi vuosi tarkoitti lisätöitä henkilökunnalle: kaikkiin ikkunoihin piti teipata mustat jätesäkit ja talliradioihin laittaa soimaan uusimmat listahitit, jotta hevoset eivät kärsisi ilotulituksista. Olisihan se pitänyt arvata, että Bonnielle se rahiseva Juttu karsinan ikkunassa oli paljon pahempi kuin etäiset jysähdykset ja välähdykset... Goldi ei sen sijaan huomannut mitään, voikon huomio oli tyystin ylimääräisessä kaura-melassipuurossa. Kuinka ollakkaan... :-)

Nyt kun joulun pyhät ja uuden vuoden paukkeet on takana päin, on aika suunnata katseet tulevaan. Tulevalle vuodelle on jo paljon suunnitelmia ja ideoita - tule mukaan toteuttamaan niitä! 

Fagerholman ratsastuskeskus toivottaa tarinarikasta uutta vuotta kaikille kävijöilleen ja seuraajilleen! 


 - Heidi I. | LinkkiRatsastuskoulun toiminta voi alkaa!
18.12.2018 13:00 | Heidi I.

Fagerholman toiminta voidaan vihdoin polkaista käyntiin. Olemme viettäneet kymmeniä ja taas kymmeniä tunteja lakaisten tallin käytäviä, lanaten maneesin pohjaa ja maalaten karsinoiden kuluneita seiniä kirkkaammiksi. Talli alkaa näyttää jo ihan oikealta tallilta! Hämähäkinseitit ovat muisto vain. Käytävillä on vielä hieman kolkkoa ja yksinäistä kuunnella askelten kaikuja, mutta eiköhän käytävät jo pian täyty iloisesta puheensorinasta ja hevosten hirnahduksista. Ensimmäiset hevoset saapuivat jo eilen ja vaikuttavat varsin tyytyväisiltä suuriin tarhoihinsa. Ratsastuksenopettajat ratsastavat tuntiratsuja joulukuun ajan, jotta vuoden alusta saamme turvallisen alun toiminnallemme.

Tervetuloa Fagerholmaan!

 

Bonnie talvisissa tunnelmissa tallille saapuessaan


 - Heidi I. | Linkki


RSS

©2019 Fagerholman Ratsastuskeskus - suntuubi.com