Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hoitajien nurkkaus

Hoitajien kaapit | MerkitTeemat | Hae tallijengiin!

Tuntiratsastajat voivat vain kuolata lempiheppojensa perään, ja katsoa ylöspäin heitä, jotka saavat kunnian ja etuoikeuden hoitaa tallin hevosia - hoitajia, tietenkin! Hierarkia on selkeä, mutta eteneminen portaalta toiselle Fagerholmassa on mahdollista, joskaan ei välttämättä helppoa. Ehkäpä jonain päivänä Sinä olet se hoitaja, jota kaikki seuraavat ihaillen...?

Fagerholmalla ollaan toden teolla ylpeitä hevosista, eikä niitä pääse kuka tahansa hoitamaan. Hoitajille annetaan paljon vastuuta, mutta he myös pääsevät nauttimaan etuuksista, joista muut voivat vain haaveilla. 

 

 

Hoitajien tehtävät

Fagerholman arki on värikästä, eikä toista samanlaista päivää takuulla tule vastaan! Siitä pitävät huolen niin hevosten tempaukset kuin hoitajaporukka, johon mahtuu jos jonkinlaista persoonaa... Onneksi hevosia ei tarvitse hoitaa yksin, vaan porukalla voi pitää vaikka suojanpesusulkeiset tai kilpailun, kuka viikkaa loimet nopeiten. Toisinaan suhteet tallilla kärjistyvät, ja hevoset ovat vain yhdistävä tekijä - toisina päivinä mikään ei ole parempaa kuin haudata ajatukset oman hoitohevosen kaulaa vasten. 

Fagerholman hoitajilla on hurjasti vastuuta harteillaan, mutta heidät palkitaan ruhtinaallisesti hoitajaratsastuksilla- ja illoilla sekä erilaisilla vain hoitajille avoimilla teemapäivillä. Koulujen loma-aikoina järjestämme hoitajille unohtumattomia minileirejä ja viikonloppuja tallilla. Mitä kokeneempi hoitaja on, sitä enemmän hänelle ojennetaan vapauksia! Kaikki hoitajat ovat kuitenkin tärkeä osa Fagerholman arkea, ja he saavat aktiivisesti vaikuttaa tallin hoitajatapahtumiin.

Hoitajat pitävät päiväkirjaa tallin tapahtumista.  Tarinoihin saa lisää sisältöä, kun niihin rohkeasti ottaa mukaan tallin muita kävijöitä, henkilökuntaa ja elämää tallin seinien ulkopuoleltakin. Päiväkirjaan tulee kirjoittaa vähintään kerran kuukaudessa, mutta lomaa saa tietenkin aina! Totta kai myös tunneilla käyminen lasketaan eduksi :-) 

Ennen tuntien alkua

 • hae hoitohevosesi sisälle tarhasta 
 • harjaa hoitohevonen siistiksi, putsaa kaviot ym.
 • tarkista, että hevosella kaikki OK (ei ruhjeita, ontumia tms.) - kerro poikkeavuuksista henkilökunnalle välittömästi!
 • varusta hevonen oppilaalle 
 • avusta oppilaita tarvittaessa

Tarpeen mukaan

 • jouhien lyhentäminen
 • jalkojen pesu kurakelillä
 • vesiautomaatin ja ruokakuppien pesu
 • varusteiden huolto
 • hevosen purkaminen tuntien jälkeen
 • yöpuulle laitto (harjaaminen, loimitus)

Pientä ekstraa

 • karsinan ja/tai tarhan siivoaminen
 • satulahuoneen siivoamisvuorot 
 • alkeistunneilla taluttaminen 
 • puomien nostelu, lantojen siivoamien ym. pikkujutut opettajan avuksi tuntien aikana :-)
 • hoitohevosen kanssa voi puuhailla tietyin rajoituksin melko vapaasti: taluttelu tallin alueella, porkkanavenytykset ym. tuovat positiivista vaihtelua opetushevosen arkeen! 
 

Nobodysta kaikkien ihailemaksi 

He kävelevät tallin käytävillä kuin omistaisivat koko maailman: oppilaat hihkuvat innosta saadessaan harjata heidän hoitohevostaan viisi minuuttia, ja alkeiskurssilaiset odottavat kuin kuuta nousevaa, minkä nakin he tällä kertaa suovat. Kenties tarhan siivousta? Tai ehkäpä satulan rasvaamista? Jos jokin on varmaa, kaikkien ihailemat konkarihoitajat ovat toden totta ansainneet paikkansa tallin huipulta! 

Vaikka hevosten hoitaminen on palkitsevaa sinänsä, Fagerholman hoitajat ansaitsevat ahkerasta työstään kultaisia hevosenkenkiä. Kultakengillä aukeaa uusia ovia hoitajan uran varrella; hoitajaratsastuksista hevosen vuokraamiseen ja lopulta hoitaja voi pitää hoitohevostaan melkein kuin omaansa. Matka huipulle ei kuitenkaan ole pelkkää ruusuilla tanssimista!  

Jokaisesta hoito- ja tuntitarinasta saa 1-5 kultakenkää. 

1 kultakenkä 

Karsina taisi jälleen jäädä putsaamatta, ja onko tuo mutaa hoitohevosen selän päällä...? Kannattaisikohan ehkä keskittyä enemmän hoitohevoseen kuin puhelimeen tallilla. Tarina ei oikein etene, ja kieli on välistä vaikeaselkoista tai täynnä kirotusvirheitä. Varo, ettei Heidi näe kun piileksit vastuitasi satulahuoneen nurkan takana...! 

2-3 kutakenkää 

Aina tallilla käyminen ei ole pelkkää juhlaa, joskus jopa hevoset tylsistyttävät, eikä suojia ihan joka kerta jaksaisi putsata. Mälsää aina vain laittaa hevosia toisia varten kuntoon! Mitä sitten jos heppa lähtee kerran tunnille ilman että sen kavioita putsaa, tai jos satula jää käytävälle. Ja kuka jostain kieliopista välittää. Joskus vaan tallin muut tapahtumat vievät huomion, kuten Millan uusi poikaystävä. 

3-4 kultakenkää 

Hoitaja on selvästi selättänyt sohvannurkan houkutuksen! Esimerkillinen hoitaja pitää huolen, ettei hevosen varusteissa ole karvan karvaa tai silmäterän lautasilla pölyhiukkastakaan. Toisinaan maneesin katsomo, lämmin viltti, kupponen kuumaa ja parhaat tallikaverit vievät voiton lantojen keräämiseltä, vaikka sillä voisi vielä vähän kerätä pisteitä tallin henkilökunnan silmissä... Eikä siinä ole mitään väärää! Elämästä pitää osata nauttia, myös tallilla. 

5 kultakenkää 
5 kultakenkää ei jaella ihan tuosta noin vaan! Se on hieno saavutus jo sinänsä, ja takuulla vaivan arvoista. 5 kultakengän arvoinen tarina on vaiherikas, mielenkiintoista luettavaa ja viimeistelty yllättävin kääntein. Kieli on tyylipuhdasta ja värikästä, ja hoitaja hyödyntää rikkaan dialogin suomia mahdollisuuksia rohkeasti. Hoitaja pitää erinomaista huolta hoitohevosestaan ja toimii esimerkkinä kaikille muille. 

Hoitajatasot

Fagerholmassa hoitajat voivat edetä tasoilla, jotka lähinnä tarjoavat uusia ideoita hoitamiseen, eivät niinkään rajoita tekemistä tallilla. Jokaisella tasolla on "pakolliset" tehtävät sekä valinnaiset tehtävät, jotka tunnistat merkeistä  Valintasi vaikuttaa siihen, millaisena muut tallilaiset (ja henkilökunta) sinut näkevät! Saat lisäksi kaappiisi merkkejä muistoiksi valinnoistasi. Teot jättävät lähtemättömän vaikutuksen! Valinnaiset tehtävät antavat hyvinkin vapaat kädet tarinoihin ;-)

Uutukainen

Apua, missä se hoitohevosen karsina olikaan...? Millä tunnilla se taas menikään? Pitikö mun nyt laittaa sille pintelit eteen vai taakse...? Uusi hoitaja saa luvan kanssa olla vähän pihalla! Ei hätää, paikat ja tavat tulevat tutuiksi tuota pikaa. Ehkä muistat ensi kerralla jo hoitohevosen nimenkin. Siitä se alkaa, ura kohti tähtiä! Rohkeasti vain mukaan kaikkeen mahdolliseen kahvipöytäkeskusteluista hoitajaratsastuksiin. Älä kuitenkaan unohda sitä tärkeintä, eli hoitohevoseen tutustumista. Kukaan ei ehkä vielä tunne sinua, mutta nopeimmin pääset osaksi tallijengiä, kun tunget rohkeasti kaikkeen mukaan. 

 

 • Ilmoittaudu alkeiskurssille 
 • Tutustu hoitohevoseesi, tallin sivuihin ja uuteen kaappiisi huolella
 • Kirjoita esittely kaappiisi, ellet sitä jo ole tehnyt
 • Osallistu hoitajaratsastukseen
   
 • Auta oppilasta valmistautumaan ratsastuntiin sinun hoitohevosellasi 
 • Jätä hoitohevosen laitto oppilaan niskoille
   
 • Uutukaisilla on shoppailurahaa käytetävissään 50 v€/kk
Vakkarihoitaja   20+ kultakenkää 

Hoitohevonen alkaa olla jo tuttu, eikä sen metkut enää yllätä ihan niin kuin ensimmäisenä hoitopäivänä. Alkeistunneilla taluttelu ja suojien hinkkaaminen alkavat ehkä jo maistua puulta. Mitä jos käyttäisit hetken muihin hoitajiin tutustumiseen? Yhdessä kaikki on aina kivempaa! Muiden hoitajien kanssa voi ajautua mielenkiintoisiin keskusteluihin tai keksiä vaikka jotakin puolikiellettyä tehtävien pakoilusta jalkkismatsiin. Talliarki ei aina välttämättä ole pelkkiä hevosia, vaan tallilla syntyy myös erilaisia suhteita...

 

 

 • Osallistu tai aloita uusi keskustelu Satulahuoneessa ja sovi jokin yhteinen tarina-aihe toisen hoitajan/hoitajien kanssa
 • Osallistu tallikisoihin hoitohevosellasi
 • Jutustele rohkeasti chatissa :-)
   
 • Tutustu toiseen hoitajaan ja rakenna suhdetta mielenkiintoiseen suuntaan (bff/rakkaus , viha ). 
   
 • Vakkareilla on shoppailurahaa käytetävissään 100 v€/kk
Sisäpiiriläinen  50 + kultakenkää

Sisäpiirifagerholmalainen erottaa takuulla Kyöstin Kellistä, ja hän tuntee myös oman hoitohevosensa kuin omat taskunsa. Sisäpiiriläinen luovii tallin käytävillä niin tottuneesti, että hänet melkein voisi sekoittaa tallin henkilökuntaan. Ja tavallaanhan luottohoitajat sitä ovatkin - he pitävät huolta tallin arvokkaimmista, eli hevosista! Siksipä sisäpiiriläisille avautuu uusi ovi: nyt hoitaja voi vuokrata hoitohevosensa sellaisina päivinä, joina sillä ei ole ratsastustunteja, sekä koulujen loma-aikoina. Vuokraaminen ei maksa mitään, ja hoitaja saa tehdä 60 minuutin ajan hoitohevosensa kanssa (lähes) mitä tahansa! 

 

 

 • Vuokraa hoitohevosesi yhdeksi illaksi
 • Osallistu tallikisoihin järjestäjän roolissa (esim. buffamyyjä, puominnostaja ym.)
 • Olisiko aika tarttua härkää sarvista ja tarjoutua avuksi Raisan aamutalliin? 
   
 • Auta tallilla uutta hoitajaa pääsemään alkuun ... tai edistä uuden hoitajan epäsuosiota tallilla
 • Auta myöhästynyttä hoitajaa saamaan hoitoheppa tuntikuntoon  tai sysää omat hommasi jollekin newbielle .
   
 • Sisäpiiriläisillä on shoppailurahaa käytetävissään 150 v€/kk
Tähtihoitaja  150 + kultakenkää

Huipulla tuulee! Matka tähtihoitajaksi ei takuulla ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, vaan matkanvarrelle on mahtunut kommelluksia ja vastoinkäymisiä, siinä missä hoitamisesta on saanut nauttia täysin rinnoin. Olet nyt kivunnut viimeisellekin portaalle, kaikkien ihailemaksi tähtihoitajaksi. Onneksi olkoon! Voit nyt kysellä Heidiltä mahdollisuutta ostaa hoitohevosesi yksityiseksi Fagerholmaan, tai tuoda oman hevosesi yksityiseksi. Vaihtoehtoisesti voit myös hakea kakkoshoitajaa hoitohevosellesi, ja vapauttaa omaa aikaasi tallihommilta mielenkiintoisemmille asioille... 

 

 • Ole hoitajaratsastuksen valvojana
 • Tutustu hahmoosi spin offien merkeissä, jollet sitä jo ole tehnyt ;-)
   
 • Tiedustele mahdollisuutta päästä osaksi henkilökuntaa (vapaaehtoinen)
 • Kysy, voitko ostaa hoitohevosesi/tuoda oman hevosesi yksityiseksi (vapaaehtoinen)
 • Hanki kakkoshoitaja hoitohevosellesi tai hae toista hoitohevosta itsellesi (vapaaehtoinen)
   
 • Tähdillä on shoppailurahaa käytetävissään 250 v€/kk

Varusteshoppailu

Hoitamisesta ei saa virtuaalirahaa, mutta kaikilla hoitajilla on joka kalenterikuukausi käytettävissään "shoppailurahaa" haluamaansa virtuaaliseen hevostarvikekauppaan. Suosittelemme Equestrian Prota. Ostetut tavarat tulee ilmoittaa vieraskirjassa: tuotteen nimi, väri, koko ja hinta. 

Jokaisella hevosella on ns. perusvarusteet, joiden lisäksi hoitajat saavat ostaa haluamansa värisiä- ja näköisiä tuotteita hoitohevosilleen.

Satulan ja suitset on sovittaneet ammatilaiset, joten niitä ei hoitajien kuulu ostaa. Niihinkin hoitajat voivat kuitenkin vaikuttaa, etenkin ylemmillä tasoilla henkilökunta kuuntelee mielellään hoitajien mielipidettä. :-)

©2019 Fagerholman Ratsastuskeskus - suntuubi.com